Salutació de l’alcaldessa

foto Astrid Ajuntament
Foto: Quim Puig

Benvolguts i benvolgudes,

Benvinguts a la web oficial de l’Ajuntament d’Anglès, l’espai a Internet on s’anirà publicant progressivament tota la informació que pot ser útil tant als ciutadans de la Vila com als visitants que desitgin conèixer-nos millor.

Les xarxes socials i les tecnologies de la informació i de la comunicació ja fa uns anys que han esdevingut part de la nostra vida quotidiana. És per això que és necessari que l’ajuntament les utilitzi com a canal d’informació de la gestió municipal, com a eina participativa i com a canal de tramitació.

Anglès, es troba situada en una vall preciosa del vessant nord-est de la comarca de la Selva, a 17 Km de Girona, a 100 de Barcelona, a 40 de la Costa Brava i a 90 de les estacions d’esquí.

La nostra vila ofereix la combinació perfecta entre entorn natural, esport, aventura, gastronomia, història i cultura. Estem situats entre rius i muntanyes, amb múltiples camins per recórrer a peu, en bicicleta o fer turisme eqüestre. Aquests camins ofereixen vistes incomparables que sovint porten a ermites i esglésies ubicades en paisatges de gran interès i bellesa. A més, la proximitat dels rius fa que sigui un lloc ideal per a la pesca esportiva.

Comptem amb un dels barris gòtics més antics i importants de Catalunya i amb edificacions modernistes del segle XIX. Al nostre territori s’hi troben masies de gran valor arquitectònic i històric, algunes d’elles fortificades.

Tenim una peça única catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional: la màquina de vapor de la Burés, de més de 100 anys d’antiguitat que encara funciona i que es pot visitar.

Els nostres comerços, hotels i restaurants ofereixen productes de qualitat i de proximitat. Disposem d’una biblioteca, d’un arxiu històric, d’una piscina municipal coberta i descoberta, d’un camp de futbol i d’un pavelló esportiu on s’hi duen a terme activitats esportives com futbol, waterpolo, patinatge, funky i bàsquet, entre altres.

Les entitats culturals de la nostra vila són molt actives: gegants, sardanes, teatre, dansa… Tenim present que tant la nostra cultura i tradicions com la memòria col·lectiva són els fonaments del nostre futur com a poble i treballarem en aquest sentit per tal de potenciar-les.

Però el nostre principal tresor, és la gent d’Anglès, la que s’estima el poble i col·labora desinteressadament en les seves activitats. Al cap i a la fi, un poble és la seva gent.

Àstrid Desset i Desset
Alcaldessa d’Anglès

Si voleu saber-ne més sobre mi: fitxa alcaldessa