Remedios Varo

remediosL’any 1908 va néixer a Anglès María de los Remedios Alicia Rodriga Varo y Uranga pintora surrealista coneguda com a Remedios Varo.

En aquests moments l’Ajuntament d’Anglès us pot oferir ja la més que interessant “ruta Remedios Varo”, la qual consta de 19 punts d’interès senyalitzats amb les corresponents plaques informatives que posen en relació l’obra d’aquesta famosa artista amb el nostre poble Plànol ruta Remedios Varo.

De moment us deixem aquest enllaç a la seva biografia general de la Viquipèdia.

Us enllacem també a aquest assaig de l’Emili Rams perquè us pugueu endinsar en l’Anglès de principis del segle XX, que va veure néixer a la pintora i que tan va influir en la seva obra.

El 26 de desembre de 2001 les obres de Remedios Varo van ser declarades Momument Artístic Mexicà, ja que l’artista va desenvolupar bona part de la seva activitat en aquest país, on va emigrar el 1941 fugint de la França ocupada pels Nazis.

Remedios Varo té seguidors arreu del món, especialment dones del món de la cultura: l’escriptora Zoé Valdés li va dedicar un llibre (La cazadora de Astros). També la cantant Madonna, que té alguns quadres seus en propietat, ret un petit homenatge a Remedios Varo en un dels seus videoclips.