Alumnes de l’escola FEDAC d’Anglès visiten la planta potabilitzadora d’aigua

En el marc del Dia Mundial de l’Aigua, una quarantena d’alumnes de 3r i 4rt han conegut de primera mà el procés que ha de seguir l’aigua perquè sigui potable

Visita FEDAC ETAP 1Anglès, 19 de març de 2018

Aqualia, empresa concessionària de la gestió integral de l’aigua a Anglès, ha rebut la visita a les instal·lacions de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) que gestiona al municipi, d’una quarantena d’alumnes de 3r i 4rt de Primària de l’escola FEDAC d’Anglès. L’objectiu de la visita ha estat poder conèixer de primera mà el procés de potabilització de l’aigua que arriba a les cases del municipi d’Anglès.

Els nens i nenes han estat acompanyats pel responsable del Servei Municipal d’Aigües, Jesús Coma, i la responsable de Qualitat de l’Aigua de Girona, Rosa Mª Vancells, que els han donat detallades explicacions sobre el funcionament de la instal·lació. Durant la visita, han pogut conèixer l’important treball què es fa per portar l’aigua a totes les llars, incloent, on es capta l’aigua, on s’emmagatzema, quin tractament rep, com es controla la seva qualitat i com es distribueix a les cases d’Anglès.

Tot i que l’aigua és aparentment un bé natural, perquè els consumidors puguin disposar d’una aigua de qualitat, aquesta ha de ser tractada i vigilada permanentment per professionals especialitzats”, els ha explicat Rosa M. Vancells.

Els alumnes han après moltes coses, com quins són els processos que es duen a terme a l’ETAP (coagulació, filtració i desinfecció) i han estat molt participatius i s’han interessat molt per la planta potabilitzadora, que molts desconeixien. A més, han rebut un còmic educatiu sobre el cicle integral de l’aigua.

Visita FEDAC ETAP 2