Dibuix gegant a la platja de Vaux-sur-Mer per commemorar els 25 anys d’agermanament amb Anglès

La platja de Vaux-sur-Mer ha estat escenari aquest cap de setmana de la commemoració del 25è aniversari de l’agermanament entre Anglès i aquest municipi francès. Un artista local ha fet un dibuix de més d’un centenar de metres de llargada a la sorra atlàntica per deixar constància del llarg recorregut d’aquesta iniciativa que va començar l’any 1992 amb un petit contacte en els dos pobles i que ha anat creixent fins a convertir-se en un referent per una part dels ciutadans de les dues viles.

L’agermanament d’aquest any ha servit per donar a conèixer la nova realitat catalana. L’alcaldessa d’Anglès va aprofitar per explicar a Vaux-sur-Mer el procés que s’està seguint a Catalunya i es va repartir un tríptic en francès elaborat per l’AMI amb la col·laboració del consistori on es detalla la voluntat del poble de Catalunya de fer un referèndum per decidir el seu futur.

Les dues associacions van intercanviar diferents obsequis que mostren la cultura dels seus respectius països. L’associació d’Anglès va fer entrega d’un quadre pintat pel jove artista local Nil Perujo, amb una escultura incorporada que simbolitza la unió entre els dos pobles. Per la seva banda, l’ajuntament d’Anglès va obsequiar a Vaux-sur-Mer amb una escultura feta, sobre pedra de Girona, per l’artista anglesenc Gerard Roca on s’hi observa el Vapor de la Burés, que vol simbolitzar el «motor cultural entre dos pobles». L’associació de Vaux per la seva banda va obsequiar Anglès amb una caixa de préstec obert de llibres, per fomentar l’intercanvi lliure de llibres i la lectura.

Entre les activitats organitzades cal destacar també la passejada en barca per observar les peculiaritats de la costa atlàntica francesa entre Royen i Talmond.

Totes les fotos a: https://www.facebook.com/pg/ajuntamentdangles/photos/?tab=album&album_id=1550741904959874

foto-aerea-vaux