Exposició “Catalunya i Quebec” d’Alain Talbot

Exposició d'Alain Talbot a AnglèsUs convidem a l’exposició de l’artista canadenc Alain Talbot, una mostra que vol deixar parlar els paisatges de Catalunya i del Quebec.

La inauguració es farà el divendres 26 de maig a les 19 h a la Sala Fontbernat.

HORARI DE VISITA

26 de maig de 19 a 20:30 h
27 de maig de 10 a 19:30 h
28 de maig de 12:30 a 19:30 h
3 de juny de 10 a 19:30 h
4 de juny de 12:30 a 15:30 h

Alain TalbotL’Alain va néixer el 1957 a la ciutat canadenca de Saint Félicien, a les ribes del llac Saint Jean, al Quebec. Durant la seva adolescència va començar a interessar-se pel paisatge que l’envoltava, grans espais rurals que li generaven tota mena d’emocions. La pintura a l’oli i l’acrílica li permeten recrear i transmetre aquestes impressions tan intenses.

El principal responsable de la seva aventura en terres catalanes és el pintor emèrit i paisatgista d’Olot, Enric Rubió Serra, al qual va conèixer per internet, cercant obres sobre la llum tan rica i potent dels paisatges del Mediterrani.

L’Alain va arribar a Catalunya a finals de gener de l’any 2014. Venia del Quebec, on estàven a 30 graus sota zero. Durant dos anys l’Enric li va ensenyar la regió i tots els matissos dels seus colors. També va poder conèixer altres pintors catalans que freqüentaven el seu taller. El podreu conèixer en persona assistint a la inauguració o visitant l’exposició.