Una nena de l’Escola Pompeu Fabra premiada per investigar el cicle de l’aigua

Catia Cardoso, premi Aqualia

Catia Cardoso ha quedat finalista en la 17a edició del Concurs Digital de Dibuix Infantil d’Aqualia

En el seu dibuix “Espio l’aigua” ha mostrat el recorregut que segueix l’aigua des de que es capta fins que arriba a les cases en condicions òptimes per consumir i com es retorna a la natura

Anglès, 30 d’octubre de 2019

Un dibuix de Catia Cardoso, alumna de quart curs de Primària de l’Escola Pompeu Fabra d’Anglès, ha quedat finalista en la 17a edició del Concurs Digital Infantil convocat per Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües. El seu treball, titulat “Espio l’aigua” ha estat elegit entre els més de 7.200 participants, procedents dels municipis de l’estat espanyol en els que Aqualia presta servei.

El regidor d’Obra Pública, Brigada i Serveis Municipals, Jordi Blánquez, acompanyat del responsable del Servei Municipal d’Aigua, Jesús Coma, li ha lliurat el seu premi, un smartwatch. Catia també ha estat acompanyada per la seva mare i la directora de l’escola Pompeu Fabra, Eva Viñolas.

El concurs es va convocar amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua per ensenyar als nens i nenes el valor de gestionar adequadament el cicle de l’aigua i la feina que suposa portar-la a les cases en quantitat i qualitat, així com tornar-la a la natura de forma sostenible.

En aquesta edició els joves alumnes de 3r i 4rt de Primària havien de convertir-se en investigadors per resoldre d’on prové l’aigua que consumeixen cada dia i a on va després d’utilitzar-la. Per això, la web www.investigadorsdelaigua.cat posava a la seva disposició gran quantitat de material educatiu sobre la gestió del cicle integral de l’aigua, així com una secció especial per conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible i el compromís d’Aqualia amb l’Agenda 2030.