Xerrada sobre consum responsable de l’aigua a Anglès

El responsable del Servei Municipal d’Aigües ha explicat bones pràctiques per fer un ús responsable de l’aigua i, per tant, reduir el consum

Xerrada consum aiguaAnglès, 15 d’octubre de 2018

El Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Anglès ha organitzat una xerrada per explicar la importància de consumir aigua amb responsabilitat.

De la mà de Jesús Coma, responsable del Servei Municipal d’Aigües d’Anglès, els assistents han pogut conèixer de primera mà bones pràctiques que poden portar a terme per tal de fer un ús sostenible i responsable de l’aigua. En la xerrada s’ha donat consells tals com utilitzar la rentadora i el rentavaixelles a càrrega completa i amb el programa d’estalvi, evita usar la cisterna del vàter innecessàriament i sobretot no fer-la servir com a paperera, o omplir una galleda d’aigua mentre s’espera a que surti l’aigua calenta a la dutxa, per després aprofitar-la per regar o d’altres usos.

Jesús Coma també ha explicat les tarifes d’aigua del municipi i quins conceptes es paguen en la factura. Per representar la manera de consumir menys i, per tant, gastar menys. En la xerrada s’ha posat l’exemple d’una família de quatre membres i ha fet una simulació del quan pagarien amb un consum en excés i en un altre cas si tenen un consum responsable. D’aquesta manera els assistents han pogut comprovar la diferència d’imports econòmics i el que suposa gastar més o menys m3 d’aigua.

El responsable del Servei Municipal d’Aigua també ha explicat les tarifes socials de l’ACA i qui se’n pot beneficiar. Jesús Coma ha acabat aconsellant la compra d’electrodomèstics eficients. En el torn de preguntes els assistents han exposat els seus dubtes sobre les facturacions, les lectures del comptador i d’altres temes.