Fires i festes

FIRES I FESTES

Gales d’Anglès. És la festa per excel·lència de la vila, tradicionalment també anomenada com les gales o les gales grosses. La majoria d’actes que es fan per la festa major solen començar el divendres anterior al primer diumenge de setembre i acaben el dimarts següent.

Festa del Remei. També denominada festa petita o gales petites. Se celebra el segon diumenge d’octubre en honor a la patrona de la vila.

Fira de Sant Antoni. Comença el dissabte anterior o posterior al 17 de gener. Aquesta fira, de gran tradició a Anglès, s’ha tornat a recuperar després d’uns anys d’oblit. A més de la tradicional benedicció dels animals, hom hi pot trobar parades on es venen productes artesans, mostra d’oficis desapareguts, trobada de tractors i maquinària del camp, exposicions, espectacles d’animació, mostra comercial, trobada de motos antigues, etc.

Aplec de Santa Bàrbara. El segon diumenge de maig. Té molta tradició i aplega una nombrosa concurrència de tota la comarca.

Aplec de la sardana. Al parc de la Font del Canyo el tercer diumenge de juny. És un dels aplecs més antics i concorreguts de les comarques gironines.

Festa del barri de Can Serra. Iniciada l’any 1992, s’ha convertit en una festa tradicional. Se celebra el tercer dissabte de juliol.

Caminada del barri de Can Serra. Sol fer-se el segon diumenge d’abril. El recorregut passa per paratges naturals de gran bellesa i pel costat de diverses masies i de les capelles de Sant Pere Sestronques i Sant Amanç. Hi ha dos recorreguts, un de llarg, destinat a persones acostumades a caminar i un de curt, apte per a tothom.