Itineraris culturals

RUTA REMEDIOS BARO

L’any 1908 va néixer a Anglès María de los Remedios Alicia Rodriga Varo y Uranga, pintora surrealista coneguda com a Remedios Varo. El 26 de desembre de 2001 les obres de Remedios Varo van ser declarades Monument Artístic Mexicà, ja que l’artista va desenvolupar bona part de la seva activitat en aquest país, on va emigrar el 1941 fugint de la França ocupada pels Nazis. La seva important obra, de gran reconeixement al continent americà i que des de fa uns anys també s’està realçant a Catalunya, dóna a conèixer un bon grapat d’elements que se relacionen directament amb els records dels seus primers anys a la vila d’Anglès.

Així doncs, l’anomenada “ruta Remedios Varo” us ofereix 19 punts d’interès senyalitzats amb les corresponents plaques informatives  i que posen en relació l’obra d’aquesta famosa artista amb el nostre poble.

 

Plànol ruta Remedios Varo

 

ANGLÈS, UN TOMB PEL BARRI ANTIC

1Aquesta ruta consta de 21 punts d’interès que recorren els elements més significatius del Barri Antic d’Anglès, uns dels barris antics d’estil gòtic més ben conservats de Catalunya.

Situat en el nucli antic de la vila, presenta diversos estils arquitectònics que li donen unes característiques ben singulars i espectaculars. Es poden diferenciar vàries tipologies d’edificis, però totes elles amb portals, finestres i inscripcions de gran interès artístic. La major part d’aquestes edificacions es troben al carrer Major i al carrer d’Avall que, d’altra banda, és un dels més singulars de la població: Les dues arcades que travessen de banda a banda de carrer l’han fet famós.

Tot el barri antic acull una sèrie d’elements arquitectònics molt interessants i a gairebé a cada edifici hi ha quelcom prou important per ser remarcat. Destaquen especialment l’arcada de Can Verdaguer, amb els dos finestrals romànics, l’edifici noucentista de Can Cendra, restaurat per l’arquitecte gironí Rafael Masó, i Can Camps, que té una magnífica porta de mig punt amb grans dovelles i dos sensacionals finestrals gòtics d’arc conopial lobulat que són rematats per guardapols.

Descarrega el tríptic del Barri Antic

 

 

RUTA DE LA BOTIFARRA

Des de sempre la gran qualitat de carn ha sigut un element diferenciador del comerç a la comarca de la Selva.

Moltes carnisseries gaudeixen d’un prestigi més enllà de l’àmbit estrictament local, i això fa que molts residents de fora de la nostra comarca aprofitin per visitar-les i adquirir-hi les principals especialitats càrniques que s’hi elaboren.

Des de la federació de comerç de la Selva s’ha impulsat aquesta ruta que permet conèixer diferents especialitat s artesanes de les nostres carnisseries: botifarra blanca, negre, de sang, de perol, dolça, de bolets, catalana, la volcànica, etc.

Descarrega el tríptic de la Ruta de la Botifarra

LA RUTA MÉS DOLÇA

Es tracta d’un recorregut per 10 municipis de la Selva, parant a 16 pastisseries per tastar les seves galetes, pastissets i altres dolços típics.

Descarrega el tríptic de la Ruta més Dolça